Opening tentoonstelling

Voorzitter Jan Bakker interviewt Henk Imthorn tijdens de opening van de expositie "Op en om het marinevliegkamp Valkenburg" op 28 oktober.

Op en om het Marine Vliegkamp Valkenburg

MVKVTentoonstelling

Limes

Limes-small
Ongeveer 2000 jaar geleden maakte Nederland deel uit van het Romeinse rijk.  De zogenaamde Limes, de noordgrens van dit rijk op het Europese vasteland,  liep van Arnhem naar de Noordzee en eindigde bij Katwijk. Het was een militaire zone bestaande uit: een hoofdweg, forten, wachttorens en zowel burgerlijke als militaire nederzettingen. Langs deze grens ontstond een belangrijke handelsroute tussen de Romeinen en inheemse volkeren die hier al in IJzertijd woonden, zoals de zogenaamde Cananefaten.

De Limes is nu het grootste archeologische monument van Nederland en staat op de nominatie om voorgedragen te worden als werelderfgoed bij de UNESCO.

Op de site van de gemeente Katwijk staan 5 korte filmpjes over de Limes.

Een hiervan gaat over de Valkenburgse toren en kan ook Hier worden bekeken.

Alle Filmpjes vindt u hier:  Limes Katwijk

Er is ook een speciale Limes website

Bordjes bij herinneringsbomen

 

m-rodt-eik

 

In ons dorp staan op een aantal plaatsen bomen die de herinnering levend houden aan belangrijke gebeurtenissen of personen. De bordjes die het verhaal bij de bomen vertellen waren verdwenen maar zijn onlangs weer teruggeplaatst. Hier de ziet u de Mallickrodtboom aan de Middenweg. Foto van de week toont de bevrijdingsboom 1945-1985.

 

 

eikm-veld

 

Parels van Katwijk

 

Wie is online

We hebben 2 gasten online